با ما همراه باشید

نکات مدیریتی

اشتباهات رایج در مصاحبه‌های استخدامی

منتشر شده

در

اشتباهات رایج در مصاحبه‌های استخدامی

🔴کتی فایوک در کتاب ارزشمند خود به نام «۵۳ اصل استخدام بهترین‌ها» می‌نویسد:
بسیاری از شرکت‌ها شاید بتوانند داوطلبان مناسبی را پیدا کنند، اما یا با آنها به درستی مصاحبه نمی‌کنند یا فرد داوطلب هنگام مصاحبه دستپاچه و عصبانی می‌شود و در نتیجه مصاحبه را خراب می‌کند.

🟢به همین دلیل باید مراقب این خطاهای رایج در مصاحبه باشیم تا زحمات‌مان در مرحله پیدا کردن داوطلبان هدر نرود.

🟦ارتباط و انرژی مثبت ایجاد نمی‌کنیم.
این مسئولیت ماست که به داوطلب کمک کنیم احساس آرامش و راحتی کند تا بتواند همه مطالب لازم درباره خودش را با خیال راحت بیان کند. برای این منظور می‌توانیم در ابتدای مصاحبه داوطلب را به یک فنجان چای یا قهوه دعوت کنیم و کمی درباره مسائل روزمره مثل آب و هوا یا ترافیک گپ بزنیم.

🟫خود ما مدام حرف می‌زنیم.
باید قانون ۸۰ و ۲۰ را در مصاحبه رعایت کنیم به این معنا که ما باید ۲۰ درصد از وقت مصاحبه را حرف بزنیم و داوطلب ۸۰ درصد آن را. به همین دلیل باید در مقابل وسوسۀ صحبت کردن درباره شرکت‌مان، تجربیات قبلی‌مان، جایگاه‌مان در شرکت و غیره مقاومت کنیم.

🟧سوالات مصاحبه از قبل آماده نشده‌اند.
باید از قبل بدانیم چه هدفی را در مصاحبه دنبال می‌کنیم و برای رسیدن به این هدف باید چه سوالاتی را از فرد داوطلب بپرسیم. اگر این کار را نکنیم، در طول مصاحبه دچار سردرگمی می‌شویم و در نتیجه نمی‌توانیم داوطلب را به درستی ارزیابی کنیم.

🟨مدت مصاحبه کوتاه است.
برای این که مصاحبه نسبتاً مناسبی انجام بدهیم، برای هر متقاضی حداقل ۲۰ دقیقه زمان لازم داریم. اگر بخواهیم یک مصاحبه تخصصی انجام بدهیم و مثلا با ایده‌های فرد در محل کار قبلی‌اش آشنا شویم، به مدت زمان بیشتری نیاز خواهیم داشت.

🟪زودهنگام و نپخته تصمیم می‌گیریم.
در مصاحبه به جای ارزیابی داوطلب بر اساس پاسخ‌هایی که به سوالات‌مان می‌دهد، بر اساس ظاهر، قیافه و نوع لباس پوشیدن او قضاوت می‌کنیم.

⬛در مورد داوطلب دچار خطای شناختی مشابه من می‌شویم.
خطای مشابه با من به این معناست که از داوطلبی که شبیه خودمان است، خوش‌مان می‌آید و در نتیجه، او را مثبت و مطلوب ارزیابی می‌کنیم. مثلا اگر داوطلب همشهری‌مان باشد، به احتمال زیاد دچار این خطا می‌شویم و او را برای شغل مدنظرمان مفید می‌دانیم.

⬜فقط به بینش و ارزیابی خودمان متکی هستیم.
برای ارزیابی داوطلب فقط به نظر و ارزیابی خودمان بسنده می‌کنیم. در حالی که بهتر است در جلسه مصاحبه چند نفر دیگر هم حضور داشته باشند و پس از پایان مصاحبه، نظر آنها را هم جویا شویم.
———
راهنامه مدیر = راهنمای عمل
——————–
👩‍💻تلگرام راهنامه مدیر
https://t.me/rahname_modir
👨‍💻تلگرام گاهنامه مدیر
https://t.me/gahname_modir
👩‍💻سایت

صفحه نخست


👨‍💻اینستاگرام
www.instagram.com/gahname_modir
_
🟨🟩🟦🟪⬛⬜🟫🟥🟧

ادامه مطلب
برای افزودن دیدگاه کلیک کنید

یک پاسخ بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *